zene

DALTUTAJOK koncert

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 19:00
 HELYSZÍN Budapest-Belvárosi Unitárius Templom
 CÍM 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 2.
A PROGRAM TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!
 
„Istent hallottuk énekelni. Tutajt építettünk, hogy közelebb jussunk, jobban halljuk. Ahogy pedig vitt a tutaj egyre tovább ezen a se közelebb se távolabb úton, úgy nőtt a csodálat és hála, és úgy vált Isten éneke ajkunkon egyre inkább Hozzá szóló dallá.”
Válogatás a Daltutajok eddig megjelent dalaiból. Utána agapé!

„Istent hallottuk énekelni. Tutajt építettünk, hogy közelebb jussunk, jobban halljuk. Szerelmi ének volt az, mely harmóniaként szövődött a teremtésbe. Örömének volt az minden egyes ember fölött. Megpróbáltunk pár éneket áthozni a transzcendencia idefele eső oldalára. Hosszú volt az út, és Isten énekébe egyre több vegyült a sajátunkból. Mert csak az áthozható, ami egészen feloldódik bennünk. Csak az kimondható, ami igazán őszinte. Emlékeztünk az örömre, de szólnunk kellett a magányról is, szenvedésről és töröttségről. Emlékeztünk a szerelemre, de szólnunk kellett a kételyről, félelemről és úttalanságról is. Mindarról, ami hitünk része: panasz nem szólt húrjainkon. Ahogy pedig vitt a tutaj egyre tovább ezen a se közelebb se távolabb úton, úgy nőtt a csodálat és hála, és úgy vált Isten éneke ajkunkon egyre inkább Hozzá szóló dallá.” – vallják a hét unitárius lelkészből álló Daltutajok zenekar tagjai.
Czire Szabolcs, Molnár Imola, Bíró Attila, Buzogány-Csoma István, Lakatos Sándor, Lőrinczi Levente, Palkó Zalán-Koppány – a Daltutajok című ifjúsági énekeket tartalmazó daloskönyv- és lemez szerzői, az állandó keresés mellett megtalálták azt az utat, azt a csatornát, amin keresztül Istenhez szólhatnak. A hét előadó és szerző mindenike hozzátette magáét a 42 dalhoz, személyes hitükről téve tanúbizonyságot, ahol egy-egy versszakban, gondolatban tetten érhető, kibontakozik a lelkész, de az egyszerű, a mindennapokban is Istent kereső, és megtaláló ember vívódása, kételyei, örömei és hite is.
”Mondd azt, hogy nem igaz, mondd azt, hogy tévedés volt, ami fáj. Mondd azt, hogy nem igaz, mondd azt, hogy szebb és jobb lesz minden, ami vár, szebbet ígér. Hosszú az út, menni kell. A szívemet vinni és hagyni kell, az emlékeimmel ébredek, és alszom el. Hagyok magamból egy hangot, viszek magammal százat, hallgatom, ahogy összesúg majd öröm és bánat. Hagyok magamból egy arcot, viszek magammal százat, nézem, ahogy összebújik öröm és bánat. Hosszú az út, menni kell. A szívemet vinni, és hagyni kell, az emlékeimmel ébredek, és alszom el.”
Az esten egy válogatás hangzik el a Daltutajok eddig megjelent dalaiból.
A koncert után agapéra hívjuk és várjuk kedves vendégeinket.
 HELYSZÍN Budapest-Belvárosi Unitárius Templom
 CÍM 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 2.
TÉRKÉP
 TELEFON (70) 221 1770
 KAPCSOLAT unitariusbudapest.hu
KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK
Nyitott Templomok Napja a Budapest-Belvárosi Unitárius Templomban
Ismeretterjesztő körséta a Budapest-Belvárosi Unitárius Templomban
Patakfalvi Ferenc: Életem, mesterségem - Könyvbemutatóval egybekötött kiállításmegnyitó
GAUDETE vonósnégyes koncertje
Erdélyi táncház 
KERESŐSZÓ
unitárius, Daltutajok, koncert, templom, Czire
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.