zene

Az átalakuló triószonáta – A Simplicissimus Kamaraegyüttes barokk koncertje korhű hangszereken

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 19:00
 HELYSZÍN Jézus Szíve Jezsuita Templom
 CÍM 1085 Budapest, Mária utca 25.
A barokk legfontosabb kamara-műfaját J.S. Bach orgonára áthangszerelve újította meg, míg mások a klasszikus vonóstrió felé mozdították el azzal, hogy brácsára bízták a középső szólamot. Németh Zsomborék e triószonáta-stílusok közötti átjárhatóságot mutatják be Bach és kortársai művein keresztül.

A triószonáta a barokk legfontosabb kamarazenei műfaja volt, amelyet a nevével ellentétben többnyire négy hangszer szólaltatott meg. Johann Sebastian Bach szóló orgonára áthangszerelve újította meg a hagyományos kereteit, míg más szerzők a klasszikus vonóstrió felé mozdították el azzal, hogy hegedű helyett brácsára bízták a középső szólamot. A hegedűművészként és zenetudósként is aktív Németh Zsombor zenésztársaival a triószonáta-stílusok közötti átjárhatóságot mutatja meg, Bach és kortársai néhány különlegesen izgalmas művén keresztül. A korhű hangszereken játszó együttes a korszak hangzásvilágának és előadói stílusának megidézésén túl azt is ígéri, hogy az általuk megszólaltatott zeneművek hasonló revelációval hatnak majd, mint saját korukban.
 
Simplicissimus Kamaraegyüttes: Németh Zsombor (barokk hegedű), Kabdebó Noémi (barokk brácsa), Viola Kordošová (barokk cselló), Benkő Mihály (barokk lant)
 HELYSZÍN Jézus Szíve Jezsuita Templom
 CÍM 1085 Budapest, Mária utca 25.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 411 0827
 KAPCSOLAT jsz.templomjezsuita.hu
http://jezusszive.jezsuita.hu/
KERESŐSZÓ
barokk, hegedű, Bach, Telemann, triószonáta, Németh Zsombor, Simplicissimus Kamaraegyüttes
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.