zene

Feltekinték magas Mennyországba – csángó magyar egyházi énekek a Borsa együttes előadásában

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 18:30
 HELYSZÍN Szent Ferenc sebei templom
 CÍM 1011 Budapest, Fő utca 43.
A 30 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezében ad koncertet a Szent Ferenc sebei templomban a moldvai zenét játszó Borsa együttes. A koncert bevezetés a moldvai egyházzenébe, melynek során elhangzanak egyházi énekek és felcsendülnek moldvai táncok dallamai is.

A 30 éves Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezében ad koncertet a Szent Ferenc sebei templomban a moldvai zenét játszó Borsa együttes. A Borsa 2011-ben alakult népzenei együttes, céljuk, hogy a moldvai zene- és tánchagyományt minél jobban megismerve létrehozzanak mind a gyűjtéseken hallható hangzáshoz legközelebb álló, mind pedig saját zenei fantáziájukat tükröző muzsikát. Az együttes így vall magáról: „A Borsa név sok mindent jelez, takar. Jelzi kicsinységünk tudatát, de jelzi annak tudását is, hogy a zenének, amit játszunk, hatalmas ereje van, és az a kultúra, amely megőrizte számunkra, az élet, a mi 21. századi városi-város közeli életünk szempontjából is nélkülözhetetlen, lényegi tudást birtokol.” Az Ars Sacra Fesztiválon hallható koncertet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felkérésére rendezik, melyen moldvai magyar egyházi énekeket és táncok dallamait adják elő, miközben mesélnek a moldvai egyházzenei hagyományokról.
A zenekar tagjai: Réfi Noémi – hegedű, Manninger Katica – ének, citera, tánc, Tóth Péter – furulya, kaval, Tóth Olivér Artúr – kobzok, doromb, Hekman Zsolt – dob
 HELYSZÍN Szent Ferenc sebei templom
 CÍM 1011 Budapest, Fő utca 43.
TÉRKÉP
 GPS É47,507° K19,047°
 TELEFON (30) 181 2922
 KAPCSOLAT www.maltai.hu
KERESŐSZÓ
egyházzene, Borsa együttes, Máltai Szeretetszolgálat, templom, népzene, határon túli magyarok
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.