zene

Kaposi Júlia (blockflöte) és Kuzma Levente (orgona) hangversenye

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 19:00
 HELYSZÍN Józsefvárosi Szent József Plébániatemplom
 CÍM 1082 Budapest, Horváth Mihály tér
Zenei eredményeit már fiatal művészként érte el a 2009-es Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa, Kuzma Levente. 2017 áprilisában jelent meg szóló lemeze Masterworks címmel. A Fesztiválon hallható műsor: Buxtehude, Cornell, Mancini, van Eyck és J.S. Bach művei.

Életrajz
 
Kuzma Levente 1978-ban született Göteborgban. Orgonatanulmányait édesapjánál, Kuzma Róbertnél kezdte, majd a Szegedi Tudományegyetem Pedagógiai és Zeneművészeti Karain folytatta, ahol 2001-ben ének-zene – karvezetés szakos diplomát, 2007-ben pedig kitüntetéses orgonaművész-tanári oklevelet szerzett dr. Csanádi László növendékeként. 2004 és 2006 között a Göteborg International
Organ Academy (GIOA) posztgraduális képzés hallgatója volt. Legkiemelkedőbb zenei eredményeit már fiatal művészként érte el, a 2009-es temesvári
„Timorgelfest” Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa, a 2010-es Montecchio Maggiore-i Nemzetközi Orgonaverseny II. helyezettje, 2011-es moszkvai „Alexander Gedike” Nemzetközi Orgonaverseny döntőse volt.
 
Koncertező orgonaművészként rendszeresen fellép Európában és az Amerikai Egyesült Államokban. Nagy sikerű hangversenyeket adott többek között olyan helyszíneken, mint a turkui Dóm, a londoni St. Andrew Holborn Church, a new yorki St. Andrew Church, a gdanski Oliva Székesegyház, a philadelphiai Calverton Center, a Glasgow-i Székesegyház vagy a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium. Meghívott vendégművésze volt rangos orgona koncert sorozatoknak Olaszországban, Németországban, Belgiumban, Romániában, Szerbiában és Svédországban.
 
Aktív koncerttevékenysége mellett a szegedi Lieto Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és a Piarista templom orgonistája, 2019 szeptemberétől a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának orgona tanára. 2017 áprilisában jelent meg szóló lemeze Masterworks címmel. Szeged város kétszeres művészeti díjjal kitüntetett orgonaművésze.
 HELYSZÍN Józsefvárosi Szent József Plébániatemplom
 CÍM 1082 Budapest, Horváth Mihály tér
TÉRKÉP
 TELEFON (20) 262 6419
 KAPCSOLAT http://jozsefvaros.plebania.hu/
KERESŐSZÓ
zene, orgonazene, blockflöte, hangverseny, Józsefváros, Kuzma Levente, Kaposi Júlia
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.