kiállítás

IKONOK - Fekete Mária festő kiállítása

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 NYITVA 10:00-18:00
 HELYSZÍN Őrmezei Közösségi Ház
 CÍM 1112 Budapest, Cirmos utca 8.
Fekete Mária őrmezei festő az utóbbi évtizedben fordult az ikonfestészet felé, amelynek alapjait Ausztriában egy görög ikonfestő művésztől tanulta.
Fekete Mária az idei Ars Sacra Fesztivál keretében szeretné bemutatni az utóbbi években alkotott szakrális festményeit és ikonjait.

Fekete Mária festő alapvető műfaja a tájkép- és portréfestészet volt, de az utóbbi évtizedben az ikonfestészet felé fordult, melynek alapjait Ausztriában egy görög ikonfestő művésztől tanulta. Eddig élete során nagyon sok közös és egyéni kiállítása volt /cca 60/. Őrmezőn él és alkot immár 40 éve, amelynek kis alkotói közössége anno létrehozott egy kis művészeti társaságot. Ennek tagjaként számos sikeres, közös kiállításnak volt részese. Fekete Mária nagyon szeret kísérletezni, új megoldásokat kitalálni: ilyenek pl. a gyönggyel kirakott vegyes technikával készített alkotásai. Jelen kiállítását így kommentálta: "Amikor kiállítok, mindig azt remélem, hogy alkotásaim elnyerik a látogatók tetszését, egy kicsit megérintik a lelküket, és kizökkentik őket a mindennapokból.” Fekete Mária az idei évben megrendezendő Ars Sacra Fesztivál keretében szeretné bemutatni az utóbbi években alkotott szakrális festményeit és ikonjait az Őrmezei Közösségi Házban.
 HELYSZÍN Őrmezei Közösségi Ház
 CÍM 1112 Budapest, Cirmos utca 8.
TÉRKÉP
 GPS É47,4635226° K19,01642°
 TELEFON (1) 309 0007
 KAPCSOLAT https://www.facebook.com/ormezei
KERESŐSZÓ
kiállítás, Fekete Mária, ikon, képzőművészet, Őrmező
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.