zene

Égi és földi szerelem

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 18:00
 HELYSZÍN Püspöki Palota díszterme
 CÍM 2600 Vác, Migazzi tér 1.
Sebestyén Márta UNESCO és Kossuth-díjas népdalénekes és Andrejszki Judit énekművész előadóestje

A két művész, immáron tíz éve dolgozik együtt, a népzene és a régizene rejtett összefüggéseit hozva napvilágra és formálva azokat felejthetetlen előadássá. Számos közös koncertet tudhatnak magukénak nemcsak Magyarországon, hanem Franciaországban, Hollandiában, Montenegróban, Angliában, Spanyolországban és a Kárpát-medence számos magyarlakta vidékén is.
Műsorukon e két műfaj zenei párhuzamait, összefüggéseit boncolgatják személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban.
 
Sebestyén Márta (UNESCO- és Kossuth-díjas) azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, aki változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviseli itthon és világszerte, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. Szinte nincs olyan ország, ahol Sebestyén Márta nem képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival. Énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Igazi kulturális nagykövete hazájának.
 
Andrejszki Judit a magyar régizenei élet jelentős alakja. Barokk szoprán, csembalista és orgonista, aki világszerte népszerűsíti a magyar régizenét. A magyar régizenei élet aktív résztvevőjeként különös hangsúlyt fektet a régi korok zenéjének és hangzásvilágának bemutatására, mesterkurzusokon történő elsajátítására. Rajongói által angyali jelzőt viselő hangjával és egyedi, őserőből táplálkozó előadásmódjával 1987 óta számos országban és helyszínen kápráztatja el közönségét.
 HELYSZÍN Püspöki Palota díszterme
 CÍM 2600 Vác, Migazzi tér 1.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT Lonkay Márta
https://www.facebook.com/CredoHaz/
KERESŐSZÓ
Püspöki Palota, Vác, Sebestyén Márta, Andrejszki Judit, zene, népzene
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.