film

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 20:00
 HELYSZÍN Esernyős
 CÍM 1033 Budapest, Fő tér 2.
Wim Wenders személyes hangvételű dokumentumfilmjében megismerhetjük a Szentatya őszinte és komoly, olykor humorral fűszerezett nézeteit vallásról, életről, halálról, és aktuális társadalmi kérdésekről.

Ferenc pápa – Egy hiteles ember
/Pope Francis: A Man of his Word/
svájci-olasz-német-francia dokumentumfilm, 96 perc, 2018
Rendezte: Wim Wenders
A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, A Föld sója) személyes hangvételű, mindenki számára értékes mondanivalót hordozó dokumentumfilmjében megismerhetjük a Szentatya őszinte és komoly, olykor humorral fűszerezett nézeteit vallásról, életről, halálról, és olyan aktuális kérdésekről, mint a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a család szerepe, a bevándorlás vagy az ökológiai problémák.
A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte őt, emellett a Vatikáni Televízió olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget.