gyerekprogram

Vallásos gyermekirodalom – kicsiknek és nagyoknak

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 16:00
 HELYSZÍN Virányosi Közösségi Ház
 CÍM 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c.
Milyen szerepet tölthetnek be a bibliai, vallásos tárgyú gyerekkönyvek a hittantanításban? Milyen egyéb módon kapcsolódik egyház és gyermekirodalom? – Ötletek, tapasztalatok, jó gyakorlatok, fejlesztések katolikus, protestáns és zsidó egyházak képviselőitől és gyermekirodalmi szakértőktől.

A közelmúltban jelent meg a Csimota Kiadó gondozásában a Szokács Eszter által írt és Nagy Norbert által illusztrált Bibliai történetek-sorozat három kötete, és kétségkívül az ősz szenzációja lesz a Scolarnál magyarul megjelenő Frederic Boyer és Serge Bloch féle illusztrált Biblia, amely 35 ószövetségi történetet mesél el. Vajon milyen szerepet tölthetnek be a biblia, vallásos tárgyú gyerekkönyvek a hittantanításban? Milyen egyéb módon kapcsolódik egyház és gyermekirodalom? Ötleteket, tapasztalatokat, jó gyakorlatokat, fejlesztéseket osztanak meg velünk katolikus, protestáns és zsidó egyházak képviselői, akik aktív szerepet vállalnak abban, hogy a gyerekeket is elérjék az egyház tanításaival, de gyermekirodalmi szakértő szemével is megvizsgáljuk ezeket a könyveket. Minden gyermekirodalom, vallásos irodalom, hittantanítás iránt érdeklődőt szeretettel várunk a beszélgetésre.
 HELYSZÍN Virányosi Közösségi Ház
 CÍM 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 200 8713
 KAPCSOLAT viranyosikhgmail.com
www.viranyos.hu
KERESŐSZÓ
gyermekirodalom, Serge Bloch, vallásos irodalom, bibliai történetek, református, katolikus, evangélikus, zsidó egyház, képeskönyv, hittantanítás
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.