zene

Vacsora és filmzenélés a Mandák Házban

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 18:00
 HELYSZÍN Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Ház
 CÍM 1088 Budapest, Karácsony Sándor utca 31-33.
Közös vacsora és zenélés a 8. kerületi Mandák Házban, A Mandák Ház lelkésze című film helyszínén. A vacsorát a film alkotói készítik, a zenét a film zeneszerzője és a filmben megszólaló zenekarok adják.

A Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Ház életéről készült dokumentumfilmet 2019 júniusában mutatták be a hazai mozik. A film a 8. kerület evangélikus lelkésze, Bolba Márta közösségszervező munkájáról, a társadalmi igazságosságba vetett hitéről, küzdelmeiről és a gyülekezet életéről szól.
A gyülekezet egyik legfontosabb eseménye a szerdai vacsora, amikor a Mandák Ház konyhájában a gyülekezeti tagok, világi segítők együtt főznek majd együtt esznek a Ház udvarába betérőkkel. A nyitott vacsorák célja a különböző társadalmi osztályba tartozó embereket egy asztalhoz ültetni, megadni nekik a beszélgetés lehetőségét hajléktalantól, a helyi roma lakoson át a felsőközéposztálybeli topmenedzserig. A vacsora házigazdája a lelkésznő, meghívására különböző előadók érkeznek.
Ezen az estén a film zeneszerzője, Balog Gallusz és a filmben megszólaló zenekarok adnak koncertet. A belépés ingyenes, adományokat elfogadunk.
 HELYSZÍN Mandák Mária Evangélikus Gyülekezeti Ház
 CÍM 1088 Budapest, Karácsony Sándor utca 31-33.
TÉRKÉP
KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK
A Mandák Ház lelkésze című film a Szentkirályi utcai evangélikus templomban 
KERESŐSZÓ
nyolcadik kerület, Józsefváros, evangélikus, Bolba Márta, lelkész, dokumentumfilm, film, vallás, Takács Mária, Balog Gallusz, zene, filmzene
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.