zene

Telemann est - A Fraxinella Ensemble kantáta koncertje korhű hangszerekkel

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 19:00
 HELYSZÍN Központi Papnevelő Intézet Díszterme
 CÍM 1056 Budapest, Papnövelde utca 5-7.
A koncerten Georg Philipp Telemann kantátái fognak elhangzani néhány kamaramű társaságában.
Előadók:
Bodrogi Éva-szoprán
Fraxinella Ensemble: Klimászné Varga Zsófia-barokk fuvola, Megyery Noémi-barokk hegedű, Rádli Ramóna-barokk cselló és Fehér Nóra-csembaló

Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre Telemann-est az Ars Sacra fesztivál keretén belül a Központi Papanevelő Intézet dísztermében.
 
A hagyományt folytatva a koncert műsorában Telemann egyházi kantátái szólalnak meg, melyet néhány kamaramű színesít.
 
Előadók:
 
BODROGI ÉVA a londoni Guildhall School of Music and Drama-n szerezte meg előadó-művészi diplomáját Susan McCulloch, Emma Kirkby és Nancy Argenta tanítványaként,majd művész -tanári diplomát kapott Schultz Katalintól.
 
A londoni Palladium Chamber Opera Company tagjaként számos barokk és klasszikus operaszerepet énekelt el a nemetközi társulatnál.
 
Együtt dolgozott többek között William Christie-vel, Christian Cirnyn-nel, David Roblou-val, Cathrine McCintosh-sal, Héja Domonkossal, Rácz Mártonnal, Németh Pállal, Tihanyi Lászlóval, Kamp Salamonnal, Rohmann Imrével, Strausz Kálmánnal, Hollerung Gáborral, a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, az Erkel Ferenc Kamarazenekarral, a Budapesti Vonósokkal, a Weiner–Szász Kamaraszimfonikusokkal, Musica Antiqua Austria-val, az Orfeo Zenekarral,az Ensemble Philipp-el, az Erdődy Kamarazenekarral, a Solamente Naturalival a Savaria Baroque-kal, az Aurae Musicale-val, a La Tempesta barokk együttessel, és a Balti Államok Kortárs Zenekarával.
 
Koncertezett többek között az Ax-An-Provance Fesztiválon, a Brno-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a Bath-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon, a „Silent Festival”-on Finnországban, a Pentecost, -és a Perla Musica Early Music Festival-on.
 
Több cd-felvételt készített a Naxos, a Hungaroton és a Gryllus Kiadó számára. A Hummel műveket tartalmazó album, melyet Héja Domonkossal készített, a „Choc” kitüntető címet kapta a „Le Monde de le Musique” francia szaklaptól.
 
Zenei élete másik fő pillére a kortárs zenéhez kapcsolódik. A főként Kurtág György műveit megszólaltató, Csalog Gábor és Kemenes András vezette Ludium Együttes tagja, a Horváth Balázs vezette Thrensemble Együttes gyakori meghívott szólistája.
 
FRAXINELLA ENSEMBLE:
Az együttest 2018 decemberében alapította négy lelkes, a régizenei hagyományok ápolásában elkötelezett fiatal zenész.
A kvartett tagjai több, különböző felállású alkalmi koncert után jutottak arra az elhatározásra, hogy együttest alapítanak.
Céljuk a barokk kamarazene népszerűsítése, minél nagyobb spektrumának feldolgozása; kiemelten Georg Philipp Telemann fuvolára, hegedűre és bassocontinuóra írt triószonátáinak, kvartettjeinek és kantátáinak előadása.
Az együttes tagjai:
Klimászné Varga Zsófia – barokk fuvola
Megyery Noémi – barokk hegedű
Rádli Ramóna – barokk cselló
Fehér Nóra – csembaló
 HELYSZÍN Központi Papnevelő Intézet Díszterme
 CÍM 1056 Budapest, Papnövelde utca 5-7.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT Klimászné Varga Zsófia
www.facebook.com/fraxinella.ensemble/
KERESŐSZÓ
Telemann, barokk, Fraxinella, ensemble, fuvola, hegedű, csembaló, kantáta, kamarazene
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.