zene

A Lakó Sándor Kamarazenekar és a Mithras Pedagógus Kórus közös koncertje

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 17:00
 HELYSZÍN Evangélikus Templom
 CÍM 6000 Kecskemét, Arany János utca 1.
Műsoron M.Praetorius, G.Caccini. H.Purcell, G.F. Handel, Esterházy Pál, W.A. Mozart, C. Franck, Kodály Zoltán, M.L.Lightfoot, Carole Stephens művei.
Művészeti vezető: Róbert Gábor
Kórusvezető: Karsai Péter
Szólista: Keskeny Márk
Bevezető gondolatok: Kis János, lelkész

"Minden zene célja, hogy Isten dicsőségét zengje, és kikapcsolódást nyújtson a lélek számára." Johann Sebastian Bach
 
Lakó Sándor Kamarazenekar:
A 15. évfordulóját ünneplő, kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar 3. alkalommal szervezi meg Kecskeméten az Ars Sacra hangversenyt. E koncertek alkalmával műsoraikat gyakran színesítik neves hangszeres- és énekes előadóművészek, ifjú tehetségek, valamint helyi- és külföldi kórusok közreműködésével. Évente 20-25 koncertet adnak kecskeméti egyházi- és világi intézmények programjain, városi eseményeken, civil szervezetek rendezvényein, jótékonysági eseményeken, megemlékezéseken, helyi- vidéki és külföldi fesztiválokon. Zenei ismeretterjesztő műsoraikat elviszik a környező kistérségek hátrányos helyzetű közösségeihez is. Repertoárukon főként a barokk és a régi magyar zene, valamint Kodály és Bartók művei szerepelnek.
.A műkedvelő muzsikusokból álló kamaraegyüttes vallja és ápolja a Mester, Kodály Zoltán hitvallását: " Legyen a zene Mindenkié!"
 
Mithras Pedagógus Kórus:
A jánoshalmi Mithras Pedagógus Kórus 2011-ben alakult, vezetője Karsai Péter nyugalmazott énektanár, karnagy. A tagok nagy része tanár, tanító, óvodapedagógus. Sokan a Tanár Úr tanítványai voltak az ének-zene tagozatos osztályokban, sőt, korábbi kórusaiban is énekeltek. A kórus repertoárjában megtalálhatók barokk, reneszánsz, klasszikus és romantikus művek, de nem múlhat el koncert Kodály Zoltán darabjai nélkül sem. Különös szeretettel szólaltatják meg Bárdos Lajos és Karai József népdalfeldolgozásait, de választottak már modern, ma élő szerzőktől is műveket. A kórus 2014-ben minősült, GÁLA kórus címet nyert és azóta vegyeskarként is hallhatjuk őket. A hangversenyeken szívesen látnak vendégül más művészeket, így állandó szereplő a kórusban éneklő két zongoraművész, illetve hallhatunk operaáriákat vagy akár hegedűdarabokat is.
Az énekkar számos helyszínen szerepelt már határon innen és határon túl. Az elmúlt 8 éves működésük során ez ideig több mint hatvan koncerten vettek részt, repertoárjuk százhoz közelít.
 
Keskeny Márk:
Kecskeméten a Kodály Zoltán Zenei Gimnáziumban végzett, majd a Budapesten a Kőbányai Zenei Stúdió könnyűzenei énekes szakán tanult. Hangmérnök, producer és számos zenekar, formáció énekese,melyekkel számos helyen fellép.
Kedvenc műfaja a soul, pop, funky, 80' évek synthpop zenéje. Komolyzenében elismert KONTRATENORKÉNT koncertezik, templomi esküvők ékszere.
A Megasztár 4 és 5 szériájának élő adásaiban szerepelt. Saját vállalkozásban hangstúdiót vezet, énektanárkodik.
 
Műsor:
 
MITHRAS PEDAGÓGUS KÓRUS MŰSORA:
M.Praetorius: Szép vagy muzsika
M.L.Lightfoot: Dona Nobis Pacem
Kodály Zoltán: Stabat Mater
Cesar Franck: Panis Angelicus
Carole Stephens: Glória
 
LAKÓ SÁNDOR KAMARAZENEKAR MŰSORA:
H. Purcell: Abdelaser suite
G.F Handel: Xerxes c.oratóriumból "Ombra mai fu" Largo ária Keskeny Márk – ének
G.F Handel: g-moll Concerto Grosso Op.6.N.6. HWV 324 (Musette, Finale)
 
KÖZÖS MŰSOR:
Giulio Caccini: Ave Maria
W.A Mozart: Ave verum corpus
Esterházy Pál: Sol Recedit Igneus
Esterházy Pál: Veni creator spiritus
 HELYSZÍN Evangélikus Templom
 CÍM 6000 Kecskemét, Arany János utca 1.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT PÁLINKÁSNÉ KOCSÓ MÁRIA
elnoklskz.hu
www.lskz.hu
KERESŐSZÓ
nyitott templom, zene, Lakó Sándor, Mithras, evangélikus, koncert
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.