gyerekprogram

Pinocchio

2019. szeptember 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 IDŐPONT 15:00
 HELYSZÍN Barabás Villa
 CÍM 1122 Budapest, Városmajor utca 44.
Pinocchio, a fabábuból lett kisgyerek története a világ legjobb meséi közé tartozik. Hiszen nemcsak izgalmakban, érzelmekben gazdag jelenetekben bővelkedik, de könnyed, gyerekek számára is élvezhető formában beszéli el azt is, mitől válik az ember emberré.
 
Nógrádi Péter Pinocchio című klasszikus zenei művét előadja a Ventoscala Sinfonietta Dobszay-Meskó Ilona vezetésével.
Mesélő Lukácsházi Győző.
 
Az előadás után közös játékra, kézműveskedésre várjuk a gyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel együtt!

Először az Ars Sacra Fesztiválon Nógrádi Péter Pinocchio című klasszikus zenei műve.
 
„Dzsepettó amolyan odúféle földszinti szobácskában lakott, a lépcső alatt. Ahogy hazaért, rögtön előszedte a szerszámait, és nekiült, hogy kifaragja a tuskóból a bábut. „De milyen nevet adjak neki? – mormolta magában. – Tudom már: Pinokkió lesz, így fogják hívni, Pinokkiónak. Szerencsés név; ismertem egy családot, abban mindenkit Pinokkiónak hívtak.” Ha már megvan a név, legyen meg mielőbb a gazdája is. Az öreg hát alaposan nekilátott, és csakhamar elkészült előbb a haj, aztán a homlok, aztán a két szem. Csak azt találta Dzsepettó fölöttébb furcsának, hogy ez a két szem, mihelyt elkészült, nyomban meg is mozdult. Megmozdult, rászegeződött, és elkezdte mereven bámulni. Sehogy se tetszett neki a fából faragott szempárnak ez a nagy figyelme. – Hát te meg mit bámészkodol így, ha egyszer fából vagy?! – dohogta. Semmi válasz.” Carlo Collodi meséje, a fabábuból lett kisgyerek története nemcsak izgalmakban, érzelmekben gazdag jelenetekben bővelkedik, de könnyed, érthető formában beszéli el azt is, mitől válik az ember emberré.
 HELYSZÍN Barabás Villa
 CÍM 1122 Budapest, Városmajor utca 44.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT infobarabasvilla.hu
barabasvilla.hu
KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK
Családi program a Barabás Villában 
KERESŐSZÓ
Pinocchio, Pinokkió, mese, kortárs, zene, gyerekprogram, Barabás Villa, Nógrádi Péter, családi nap, Hegyvidék, játék, kézműves
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.