kiállítás

GENEZIS: A negyedik nap

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 19:00
 HELYSZÍN Szent István Bazilika
 CÍM 1051 Budapest, Szent István tér 1.
A Magyar Elektrográfiai Társaság (MET) művészei a digitális képalkotás segítségével közelítenek a témához. A kiállításon komputernyomatok, fényobjektek, videók és videóinstallációk láthatók.
 
A kiállítást megnyitja: Kecskés Péter képzőművész, író
Kurátorok: Haász Ágnes, Ruzsa Dénes és Spitzer Fruzsina

A bibliai Genezis szimbolikusan a világ létrejöttéről, az emberiség történetének kezdeteiről szól. Fontos fejezetei a bűnbeesésről, a bűn növekedéséről, az özönvízről, Bábel-tornyáról mesélnek.
Ezáltal hívja fel a figyelmet az egyetemes emberi értékek fontosságára, mint az emberiség hosszú távú jövőjének kulcsára.
A tudomány feladata szintén hasonló, eszközei különböznek csupán.
Kezdetben Naprendszerünk gyorsan változó hely volt, törmelékek, üstökösök folyamatosan bombázták a kialakulóban lévő bolygónk felszínét. Elképzelhető, hogy az élet alapelemei így jutottak Földünkre, ahol, a későbbi nyugodt időszakban fejlődhettek egyre bonyolultabb szervezetekké.
 
"Azután ezt mondta Isten: Legyenek világító testek az égbolton, hogy elválasszák a nappalt az éjszakától, és jelezzék az ünnepeket, a napokat és az esztendőket, és legyenek világító testekként az égbolton, hogy világítsanak a földre! És úgy történt. Megalkotta Isten a két nagy világító testet – a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal, és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjszaka – és a csillagokat. Az égboltra helyezte őket Isten, hogy világítsanak a földre, és uralkodjanak a nappalon és az éjszakán, és válasszák el a világosságot a sötétségtől. És látta Isten, hogy ez jó. Így lett este, és lett reggel: negyedik nap."
– I. Móz 1: 14-19
 HELYSZÍN Szent István Bazilika
 CÍM 1051 Budapest, Szent István tér 1.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 311 0839
 KAPCSOLAT www.elektrografia.hu
KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK
"INTROVERTUM"
„Szent István Bazilika - az imáink háza”
Templomunk, műkincsünk, büszkeségünk a Szent István Bazilika 
KERESŐSZÓ
GENEZIS, A negyedik nap, kiállítás, Szent István Bazilika, Magyar Elektrográfiai Társaság. MET, komputernyomat, fényobjektek, videó, videóinstallációk, Kecskés Péter
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.