kiállítás

"... szárnyaid árnyékába ..." - A Nyolcszemközt Társaság és meghívott művész barátaik kiállítása

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 17:00
 HELYSZÍN Budapest-Rákoscsabai Református Egyházközség
 CÍM 1171 Budapest, Rákoscsaba utca 2.
A Társaság művészei: Hajdufy Zsuzsa képzőművész, Ilosfai Krisztián festőművész, Kukucska János grafikusművész, Mecseki Hargita szobrászművész. Meghívott művészbarátaik Ballonyi Pál Margit és Barnóth Zoltán festőművészek.
A Mindenható fölénk hajoló, oltalmazó biztonsága adja társaságunk alkotóerejét!

A Nyolcszemközt Társaság tagjai különböző művészeti eszközökkel tolmácsolják ugyanazt a dolgot, csak más nézetből, más időben, más kérdésekre keresve a választ. Együtt egy újabb dimenzióvá állnak össze, melyben az alkotások anyaga másodlagossá válik és szinte mindent betölt a hit, az eszmei mondanivaló. Egy lelkipásztor egyszer „Kiállításra jöttem és egy istentiszteleten találtam magam.” kijelentéssel véleményezte Mecseki Hargita szobrászművész alkotásait. Hajdufy Zsuzsa képzőművész szeizmográf érzékenységgel közvetíti misztikus látomásait számunkra, melyben magát a pillanatot rögzíti, melyet nem most és nem köztünk élt át. Ilosfai Krisztián festményei a számára leginspiratívabb érzelmi és indulati állapotokat a spontaneitás könnyedségével képes gondolativá lényegíteni, miközben az időtlenség eszmeiségét és fenségességét konstruktív rendbe fogja össze. Kukucska János grafikusművész ráébreszt bennünket, hogy egyetlen cseppben benne van az óceán, mint ahogy a csepp az óceánban. Műveire tekintve olyan, mintha látásunk élesedett volna, mintha új szemüvegünk lenne. Négyük munkájához kapcsolódnak meghívott művészbarátaik, Ballonyi Pál Margit és Barnóth Zoltán alkotásai, s így összességében a művek között járva egy kicsit jobb emberek leszünk, mellyel a kiállítás a művészet legfontosabb embernemesítő feladatát teljesíti: „A művész feladata, hogy a művészet papjaként felemelje és Istenhez vezesse az embereket.” (Liszt Ferenc)
17:00 óra
A kiállítás megtekinthető 2018.09.15-10.15-ig a művészek tárlatvezetésével!
Megnyitja: Dr. Feledy Balázs M. S. Mester-díjas művészeti író, esztéta.
 
Közreműködik: Bokor Jutta Bartók-Pásztory-díjas operaénekesnő, Rákosmente Díszpolgára és Maczinger Ilona zongorán.
 
Hétfőn 16:30 – 18:00 (Telefonon egyeztetve.)
Csütörtökön 10:00-18:00
Egyeztetés: Mecseki Hargita 36 30 856 9108
 
 HELYSZÍN Budapest-Rákoscsabai Református Egyházközség
 CÍM 1171 Budapest, Rákoscsaba utca 2.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 257 7356
 KAPCSOLAT Kelemen Éva
(30) 600 3672
www.rakoscsabairef.hu
KERESŐSZÓ
Hajdufy Zsuzsa, Ilosfai Krisztián, Kukucska János, Mecseki Hargita, Ballonyi Pál Margit, Barnóth Zoltán, Nyolcszemközt Társaság, Rákoscsabai Református Egyházközség
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.