színház, tánc

Kaszap István darab Székesfehérváron

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 18:00
 HELYSZÍN Ciszterci Szent István Gimnázium
 CÍM 8000 Székesfehérvár, Jókai Mór utca 20.
A PROGRAM TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD, helyette ugyanez az előadás szeptember 17-én, hétfőn 18 órakor a Párbeszéd Háza dísztermében kerül bemutatásra a jezsuita rend által szervezett Kaszap-est keretében.
 

A PARASTUDIO és a PÁRBESZÉD HÁZA közös produkciója Kaszap Istvánnak, a fiatalon elhunyt jezsuita novíciusnak a belső kálváriáját próbálja feldolgozni haldoklásának stádiumában. A darabot összeállította és rendezte: Liszkai Tamás, Parastudio projektvezetője.

A darab a fiatalon elhunyt jezsuita novíciusnak a belső kálváriáját próbálja feldolgozni haldoklásának stádiumában, absztrakt vízióba állítva, ahol egy, a természet által halálra ítélt ember számon kéri önmagát, mit tehetett volna a halállal szemben az élet javára. Mi lehet Isten valódi akarata: tovább élni/ küzdeni az életért vagy halni hagyni önmagunkat? A betegség mi magunk vagyunk vagy Isten ajándéka? Ezáltal sorsunk szent vagy inkább szentség képébe rejtett önpusztítás. Kaszap kísértései Jób szenvedéseihez mérhetők. A valódi kínt nem a test szenvedi el, hanem a lélek, amely igaz akar lenni, miközben nem tudja, kinek válhat játékszerévé a kiszolgáltatottsága során. Kaszap István naplójegyzetei, kortárs tanúvallomások, valamint József Attila, Sík Sándor, Ortega y Gasset, Sigmund Freud és Popper Péter szövegeinek felhasználásával összeállította és rendezte: Liszkai Tamás.

Előadják: Boldizsár Nikoletta, Gémesi Gabriella, Gémesi Márta, Horváth Szabina, Punk Mária, ill. a Parastudio nyári workshopjának résztvevői.
 HELYSZÍN Ciszterci Szent István Gimnázium
 CÍM 8000 Székesfehérvár, Jókai Mór utca 20.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT parastudiogmail.hu
KERESŐSZÓ
Kaszap István, Székesfehérvár, kortárs, ifjúsági, ciszterci
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.