színház, tánc

Kaszap Istvánt elénk idézi a PARASTUDIO

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 18:00
 HELYSZÍN Párbeszéd Háza
 CÍM 1085 Budapest, Horánszky utca 20.
A Paraliturgikus és Rituálpedagógiai Egyesület és a Párbeszéd Háza közös produkciója. Kaszap Istvánnak, a fiatalon elhunyt jezsuita novíciusnak a belső kálváriáját dolgozza fel élete utolsó perceiben. A darabot összeállította és rendezte dr. Liszkai Tamás plébános, a Parastudio projektvezetője.

A darab a fiatalon elhunyt jezsuita novíciusnak a belső kálváriáját próbálja feldolgozni haldoklásának stádiumában, absztrakt vízióba állítva, ahol egy, a természet által halálra ítélt ember számon kéri önmagát, mit tehetett volna a halállal szemben az élet javára. Mi lehet Isten valódi akarata: tovább élni/ küzdeni az életért vagy halni hagyni önmagunkat? A betegség mi magunk vagyunk vagy Isten ajándéka? Ezáltal sorsunk szent vagy inkább szentség képébe rejtett önpusztítás. Kaszap kísértései Jób szenvedéseihez mérhetők. A valódi kínt nem a test szenvedi el, hanem a lélek, amely igaz akar lenni, miközben nem tudja, kinek válhat játékszerévé a kiszolgáltatottsága során. Kaszap István naplójegyzetei, kortárs tanúvallomások, valamint József Attila, Sík Sándor, Ortega y Gasset, Sigmund Freud és Popper Péter szövegeinek felhasználásával összeállította és rendezte: Liszkai Tamás.
 
Előadják: Boldizsár Nikoletta, Gémesi Gabriella, Gémesi Márta, Horváth Szabina, Punk Mária, ill. a Parastudio nyári workshopjának résztvevői.
 HELYSZÍN Párbeszéd Háza
 CÍM 1085 Budapest, Horánszky utca 20.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 411 0825
 KAPCSOLAT parbeszedhazajezsuita.hu
www.parbeszedhaza.hu
KERESŐSZÓ
Parastudio, Kaszap István, jezsuita, színdarab, Párbeszéd Háza
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.