zene

G.B. Pergolesi: Stabat Mater

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 17:00
 HELYSZÍN Jézus Szíve Templom
 CÍM 7400 Kaposvár, Mindszenty tér
A fiatalon elhunyt zeneszerző páratlan szépségű műve hangzik fel városunk templomában az idén 25 éves, Arcadelt női kar előadásában.
A kórus itthon és határainkon kívül is nívós elismeréseket kapott az elmúlt évtizedek alatt. Hangversenyükkel zárjuk idén a kaposvári szakrális hét programjait.

Öröm és megtiszteltetés, hogy évről évre nívós komolyzenei eseményeknek adhat helyet templomunk. Az előadók dicsérik a szép művészi környezetet, annak akusztikáját, mi pedig valóban szakrális élményekkel gazdagodhatunk.
Az Arcadelt női kar pedig a fennállása óta eltelt 25 év alatt méltán lett ismert és elismert-és már nem csak a kaposváriak számára cseng ismerősen nevük (és hangjuk is). Korábban-még vegyes karként- nyertek díjat Prágában és Németországban, női karként pedig legutóbb a 2014-es prágai kórusfesztiválon arattak hatalmas sikert. Az énekesek legtöbbje pedagógus, de van köztük orvos is.
A mai hangversenyen Gál Laura szoprán, Kocsis Klaudia pedig alt szólóénekesként nyújt számunkra páratlan élményt a kórussal, melyet Lucz Zsófia vezényel majd.Orgonán közreműködik Bothné Vörös Katalin.
 HELYSZÍN Jézus Szíve Templom
 CÍM 7400 Kaposvár, Mindszenty tér
TÉRKÉP
 TELEFON (82) 319 928
 KAPCSOLAT Turi Beáta
beaterezfreemail.hu
KERESŐSZÓ
Kaposvár, Arcadelt, szakrális hét
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.