zene

Premontrei Kántorátus - Polifón Vesperás

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 18:00
 HELYSZÍN Belvárosi Szent Mihály Templom
 CÍM 1056 Budapest, Váci utca 47/B.
A Premontrei Kántorátus Gödöllői Kántorátus néven 2009 márciusa óta a Gödöllői Premontrei Perjelség támogatásával működő, egyházzenészekből álló, rendszeres liturgikus szolgálatot vállaló, 12 fős professzionális liturgikus kórus. Művészeti vezetői: Kocsis Csaba és Balogh P. Piusz O. Praem.

2009 és 2015 között a Kántorátus legfőbb feladata az volt, hogy Gödöllő város különböző templomaiban (Szentháromság-plébániatemplom, Kastély-templom, Premontrei plébániatemplom, Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika) hétről-hétre, a nyár kivételével minden csütörtökön liturgikus szolgálatban, a nép részvételével megtartott vesperásokat vezessen magyar és latin nyelvű gregorián tételekkel, 16–17. századi polifón kompozíciókkal díszítve, gyakran orgonakísérettel. Időnként szentmisék magas színvonalú előéneklését is vezette, egyéb alkalomszerű liturgikus ünneplések énekes irányítását is vállalta különféle helyeken, valamint koncertszerű előadásban is bemutatkozott már. Részt vett egyházzenei doktori diplomahangversenyeken, komoly része volt a „Hangzó népzsolozsmák” DVD–ROM (2012-13) elkészítésében, és szerepet vállalt a „Népzsolozsma-misszió a Hit évében” program (2013) megvalósításában.
 
A liturgikus kórus 2015. október 1-jétől Premontrei Kántorátus néven folyamatos tevékenységét a Budapest–belvárosi Szent Mihály-templomba helyezte át, és továbbra is minden csütörtök este 6 órakor nyilvánosan polifón vesperást énekel. A közös énekrészekbe minden jelenlévő bekapcsolódhat.
 
A Premontrei Kántorátus eddigi hét éves szolgálata alatt több, mint 250 vesperáson énekelt, és öt alapító tagját lassan változó összetételével mindeddig megtartotta. A Kántorátus folyamatos működését adományok és a Gödöllői Premontrei Perjelség támogatása biztosítja.
 
http://kantoratus.premontrei.hu
https://www.facebook.com/premontreikantoratus/
 HELYSZÍN Belvárosi Szent Mihály Templom
 CÍM 1056 Budapest, Váci utca 47/B.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT kantoratus.premontrei.hu
KERESŐSZÓ
Szent Mihály, Vesperás, Premontrei, zene
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.