előadás

Ökumenikus bibliaóra Michels Antal atya előadásában

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 18:00
 HELYSZÍN Józsefvárosi Szent József Templom
 CÍM 1082 Budapest, Horváth Mihály tér
Ökumenikus bibliaórát tart Michels Antal plébános atya a Jelenések Könyvéből. Azon belül a "Tiatirai egyházhoz írt leveléből" vagyis, a IV. fejezetéről hallhatjuk színes és érdekes előadását. Várunk szeretettel!
"Ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük!" (Mt 18, 20)

"Én, János, látomásban hallottam, amikor az Úr ezt mondta nekem":
 
"A tiatirai egyház angyalának ezt írd: »Ezt mondja az Isten Fia, akinek szeme, mint a lobogó tűz, és lába, mint a sárgaréz:
 
Tudok tetteidről, szeretetedről, hitedről, szolgálataidról és állhatatosságodról, arról, hogy most több jót teszel, mint azelőtt. De van ellened egy kifogásom: eltűröd, hogy Izebel asszony, aki prófétának mondja magát, tanításával arra csábítsa szolgáimat, hogy erkölcstelenkedjenek, és egyenek a bálványoknak bemutatott áldozatok húsából. Adtam neki időt, hogy megtérjen, de nem akar megtérni erkölcstelenségéből. Ágynak döntöm, akik meg házasságot törnek vele, azokat nagy nyomorúságokba, hacsak nem szakítanak üzelmeikkel. Gyermekeit halálra adom, hadd tudja meg minden egyház, hogy én vagyok, aki a veséket és a szíveket vizsgálja, és megfizetek mindenkinek, kinek-kinek a tettei szerint.
 
Nektek meg, többi tiatiraiak, akik nem követitek ezt a tanítást, és akik – hogy úgy mondjam – nem ismeritek a sátán mélységeit, ezt üzenem: Nem rakok rátok más terhet. De amitek van, ahhoz ragaszkodjatok, amíg el nem jövök. A győztesnek, aki mindvégig kitart szolgálatomban, hatalmat adok a népek fölött. Vaspálcával fogja kormányozni, és mint cserépedényeket, összetöri őket. Ezt a hatalmat Atyámtól kaptam. És neki adom a hajnalcsillagot.
 
Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak.«” Forrás: https://lh.kbs.sk/include_hu/vn1_pc.htm
 HELYSZÍN Józsefvárosi Szent József Templom
 CÍM 1082 Budapest, Horváth Mihály tér
TÉRKÉP
 TELEFON (20) 262 6419
 KAPCSOLAT Michels Antal
(30) 231 5966
harangszofreemail.hu
jozsefvaros.plebania.hu
KERESŐSZÓ
Józsefváros, ökumenikus, bibliaóra, Michels Antal, Jelenések Könyve
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.