film   

Ars Sacra Filmfesztivál

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 NYITVA 16:00-20:00
 HELYSZÍN Tabán ArtMozi
 CÍM 1016 Budapest, Krisztina körút 87-89.
Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül harmadik alkalommal megrendezésre kerülő filmfesztivál különleges színt képvisel a hazai kulturális palettán. Bár nevéhez hű marad, nem leszűkíti, inkább kibővíti a szentség, a szakrális téma fogalmát.
A beérkezett és díjazott művek jelentős része művészi színvonalon szól a hit erejéről, emberi sorsokról, az élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről, az örök értékekről. Egyes alkotások pedig a magyarság történelmét, kultúráját, kiemelkedő személyiségeit, a határon túli magyarság sorsát mutatják be megrendítő erővel.
 
2018-ban 83, két évnél nem régebbi film érkezett be felhívásunkra, közülük fél tucat a szomszédos, magyarlakta országokból.
 
Az öttagú zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Dombrovszky Linda filmrendező, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró – döntése alapján a filmrajongók 44 alkotással – egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti) – ismerkedhetnek meg az egész heti vetítéseken.
 
Szeretettel várunk minden nyitott szívű érdeklődőt, hogy megtekintsék a filmalkotásokat, amelyek hatására többé és jobbá válhat lelkünk és szellemünk.
 
Az előadások ingyenesek, nullás jegyek a mozi pénztárában igényelhetők szeptember 6-tól.

 HELYSZÍN Tabán ArtMozi
 CÍM 1016 Budapest, Krisztina körút 87-89.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 224 5650
KERESŐSZÓ
Filmfesztivál, Ars Sacra, Tabán, dokumentumfilm
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.