zene

Delicanto Énekegyüttes zenei áhítata, gyengéden

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 18:45
 HELYSZÍN Városmajori Jézus Szíve Plébániatemplom
 CÍM 1125 Budapest, Csaba utca 5.
Az énekegyüttes elkötelezett az a'capella művek megismertetésében, legyen az szakrális vagy világi jellegű. Ezen belül is a madrigál, spirituálé, jazz, gospel és hasonló műfajú énekes darabokat részesíti előnyben, de a klasszikus kórusirodalom, akár kortárs szerzők műveit is szívesen mutatja be.

Delicanto Énekegyüttes/Singers – Bálint Hajnalka művészeti vezető
 
Több mint 20 évvel ezelőtt, néhányan, akik hosszú évek kóruséneklés tapasztalatával rendelkeztünk, de a szokásos klasszikus művek helyett más, elsősorban könnyedebb hangvételű muzsikát szerettünk volna a magunk, még inkább a hallgatóság örömére előadni, határoztuk el, hogy együttest alakítunk.
Főleg a populárisnak nevezett (jazz-es, swing-es, latinos ritmusok, vagyis a könnyűzene, …mármint, ami a hallgatóságnak az!) és elsősorban a capella darabok mellett mai és néha-néha klasszikus műveket is műsorra tűzünk.
Előadásunk módjára a nevünk utal: gyengéd ének, ami a delicato és canto szavak összekapcsolásából alkotott szójáték.
Az évek alatt többször átalakultunk, létszámban, személyekben változtunk (az ún. alapítók küzül ma 2-en vagyunk), a szándékunk változatlan maradt. Néha egy-egy instrumentum (fuvola, gitár, billentyűs) is színesíti hangzásunkat.
A hagyományos értelemben vett karmester nélkül – intonálunk, mivel közöttünk zenetanárok is vannak, művészeti irányítással, a dalok kiválasztásában közös elhatározással alakul repertoárunk.
 HELYSZÍN Városmajori Jézus Szíve Plébániatemplom
 CÍM 1125 Budapest, Csaba utca 5.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT Babos István
(30) 962 8023
KAPCSOLÓDÓ PROGRAMOK
Delicanto Énekegyüttes zenei kalandozása 
KERESŐSZÓ
Zenei áhitat, Városmajori Jézus Szíve, plébániatemplom, acapella, szakrális, Csaba u., Delicanto.énekegyüttes, kórus
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.