zene

Énekkaros szentmise - J.Haydn: Nikolaimesse

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 11:00
 HELYSZÍN Felsővízivárosi Szent Anna Templom
 CÍM 1011 Budapest, Batthyány tér 7.
Sajátos lelkülettel, magas zenei színvonalon látja el a Szent Anna templom hivatásos énekesekből álló együttesei havi rendszerességgel a vasárnap 11 órás szentmise liturgikus zenei szolgálatát. A gazdag repertoárt felvonultató énekkart Balasi Barnabás vezeti. További infó: www.szentannazene.hu

Énekkarunk hivatásos énekesekből álló több kisebb zenei együttesből áll össze, melyek külön-külön és együtt is ellátják a szertartások zenei szolgálatát 2011 január 1-je óta.
Énekkari munkánk elsősorban a 11 órás szentmise zenei szolgálatát jelenti. Fontos célkitűzésünk volt a kezdetetektől fogva, hogy csak hivatásos zenészekből és beválogatás útján felvételt nyert zenészek legyenek a tagjai együtteseinknek. A felhangzó művek esetében jelentős szempont az, hogy a ma magyarországi liturgikus zenében kevésbé hallott, ugyanakkor felbecsülhetetlen értékű reneszánsz kompozíciók és a mai legújabbkori kortárs repertoár kapjon kimagasló szerepet. Mindemellett gyakran hangzanak fel templomunkban a klasszikus és barokk szerzők miséi is.

Művészeti vezető: Balasi Barnabás karnagy
 HELYSZÍN Felsővízivárosi Szent Anna Templom
 CÍM 1011 Budapest, Batthyány tér 7.
TÉRKÉP
 KAPCSOLAT www.szentannazene.hu
KERESŐSZÓ
szentmise, énekkar haydn szent anna templom
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.