kiállítás

Bihari Puhl Levente kiállítása

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 NYITVA 13:00-19:00
 HELYSZÍN József Attila Színház
 CÍM 1134 Budapest, Váci út 63.
Bihari Puhl Levente József Attila kiállításának megnyitójára a színház emeleti kiállítótermében kerül sor.
Székesfehérváron született 1957-ben, gyermekkora óta Siófokon él. Festményei számtalan magángyűjtőnél és több közintézményben is megtalálhatók.

Jelenleg munkássága a hétköznapok használati trágyainak nosztalgikus-retro-bio-rusztikus világába próbál behatolni, amolyan festészeti iparművészetként.
 
ÖNÉLETRAJZ
 
Székesfehérváron születtem 1957-ben. Siófokon gyermekkorom óta élek. A festészettel 1977 óta foglalkozom hivatásszerűen. A kezdeti időkben különféle képzőművész körökbe jártam, illetve saját szobámat rendeztem be önképző műteremnek: modellrajz, színismeret, térszerkesztés. A klasszikus festészet mesterfogásait Wessely Tibor által tanultam meg, amidőn tíz éven át dolgoztam az ARTEX külföldi megrendeléseire.
Mindig is a realista, naturalista, klasszikus megjelenítés vonzott, illetve a transzcendencia, ezért első nagy példaképem és amolyan mesterem Dali volt.
Az ARTEX révén festményeim eljutottak a világ számtalan országába, galériáiba, gyűjtőihez. 1990-ben felhagytam ezekkel a kötelező megrendelésekkel, és több társammal megalapítottuk a MESSENGER alkotóközösséget. E társasággal kezdtem el idehaza kiállítani. Első sikeres bemutatkozásunk a siófoki DBKK-ban volt 1990 novemberében.
A MESSENGER idővel felbomlott, mivel mindnyájan saját úton akartunk továbbhaladni. 2000-től számítom festészetemnek az artlevy korszakát, amelyet a Mesterség és Ihlet jellemez. Ez igazából azt a számtalan témát és alkotási módszert, kísérletezést, különféle anyagok használatát jelentette, melyet végül saját művészeti stílusomba építettem bele, mely Szilárdfy Zoltán művészettörténész szerint „az ezredforduló hiteles szövettani lenyomata”. Ez az alkotási módszer foglalja össze eddigi festészetemet, egyfajta analizáló-szintetizáló-asszociatív, retroavantgard irányzat.
Festészetem mind e mellett feldolgoz több témát, amelyeknek legfőbb összetevőjük a Magyar Érték, így a magyar tájak, a Balaton, magyar várak, borvidékek, valamint népünk múltja.
2000-től mostanáig közel 200 kiállításon vettem részt szerte az országban. Festményeim számtalan magángyűjtőnél, valamint több közintézményben is megtalálhatók.
Jelenleg munkásságom a hétköznapok használati trágyainak nosztalgikus-retro-bio-rusztikus világába próbál behatolni, amolyan festészeti iparművészetként. Ennek része kertészetünk Jánosházán. Műtermemet így Siófok mellett Jánosházán is felállítottam, ahol elsősorban a felhasználásra kerülő anyagok feldolgozása történik.
2018. szeptember 15. szombat
18:00 – 19:00 óra
Kiállítás megnyitó a színház emeleti kiállítótermében
A kiállítást Vasvári Zoltán művelődéstörténész nyitja meg.
Közreműködik: Hajdan Vali (vers)
 
 HELYSZÍN József Attila Színház
 CÍM 1134 Budapest, Váci út 63.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 270 7500
 KAPCSOLAT (30) 933 4727
kcsjjozsefattilaszinhaz.hu
www.jozsefattilaszinhaz.hu
KERESŐSZÓ
Bihari Puhl Levente, Siófok, templomok, festészet, József Attila Színház, kiállítás, megnyitó
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.