előadás

Művészek, arcok, életutak

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 18:00
 HELYSZÍN KuglerArt Galéria
 CÍM 1052 Budapest, Sütő utca 2.
A beszélgetés résztvevői. R. Lakatos Klára és Balogh Tibor képzőművészek, Vargha Magdolna iskolaigazgató.
Zenei közreműködők: Carlaw Judit Söndy és Rézműves Benjamin.
Moderátor: Eperjesi Tamás szupervízor, a Magyarországi Református Egyház Misszió Irodájának munkatársa

R.LAKATOS KLÁRA roma származású magyar grafikus, festő és illusztrátor.
Egyetemista korában kezdett rajzolni, nagy hatással voltak rá Bari Károly, Szécsi Magda és David Beery képei. Grafikusi-festői korszakának korai szakaszában fekete tollrajzokat készített, amelyek fákat ábrázoltak Szolnoki Csanya Zsolt költő versei nyomán. 2001 óta kiállító művész és illusztrációs tevékenysége is jelentős, Szolnoki Csanya Zsolt verses kötetén kívül saját mesekönyvét is illusztrálta. A művésznő alkotásaiban, főleg olajfestményeiben jelentős a roma népművészeti motívumok alkalmazása, mely a dekorativitás mellett a hagyományőrzést szolgálja.
 
BALOGH TIBOR roma származású magyar grafikus- és festőművész.
Állami gondozásban nevelkedett, tanárai hamar felismerték rajztehetségét. Tiszadobon, a gyermekvárosban tanulta ki a hegesztő szakmát és tanult festeni is, társaival, Vári Zsolttal, Káli-Horváth Kálmánnal önképzőkört alakítottak, amelyben rajzoltak, festettek, gitároztak. Az érettségi vizsgát is letette, s jelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika tagozatára. Tehetségének kibontakozásában segítségére volt Rózsavölgyiné Tomonyák Gitta tanárnő és a mester, König Róbert grafikusművész. Képzőművészeti diplomájának megszerzése után figyelme a bibliai témák felé fordult, mintegy újra fogalmazta a bibliai témákat, például Szalay Lajos művét, Jákob harca az angyallal címűt. Sajátos témaválasztása: A cigányasszony tánca az angyallal című kép, amely feloldást és egyensúlyra való törekvést jelez. A művész Budapesten él és alkot.
 
VARGHA MAGDOLNA tudománytörténész, költő, családterapeuta, az ország egyetlen egyházi művészeti középiskolájának, a Metodista Egyház fenntartásában működő Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumának vezetője.
 
RÉZMŰVES BENJÁMIN a Pázmány Péter Katolikus Egyetem politológia szakos hallgatója, hodászi kötődéséből eredően anyanyelvi szintű romani (lovári) nyelvoktató, "közéleti kultúrember", a Czinka Panna Népfőiskolai Egyesület tagja.

Carlaw Judit Söndi a Kanadai Szabad Evangéliumi Egyház munkatársaként és a Magyar Evangéliumi egyházzal partneri kapcsolatban szolgál a Balaton felvidéken, Tapolca régióban. Kanadai férjével és gyermekeivel Hegyesden él. Többek között klubokat, táborokat szerveznek, amelyben támogatják a hátrányos helyzetű, rászuruló gyermekeket és fiatalokat.
Keresztény közéleti eseményekre, találkozókra való felkéréseknek szívesen eleget tesz énekszolgálatával.
 
EPERJESI TAMÁS szupervízor, a Magyarországi Református Egyház Missziói Irodájának munkatársa.
 HELYSZÍN KuglerArt Galéria
 CÍM 1052 Budapest, Sütő utca 2.
TÉRKÉP
 TELEFON (20) 919 4202
 KAPCSOLAT kuglerart.com
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.