kiállítás

Isten képére teremtve - a MAOE csoportos fotókiállítása

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 NYITVA 10:00-18:00
 HELYSZÍN Klebelsberg Kultúrkúria
 CÍM 1028 Budapest, Templom utca 2-10.
Amióta megteremtette Isten az embert, azóta kutatjuk tulajdonságait, kifejezéseit, fürkésszük az arcát, mozdulatait, hogy felfedezzük benne azt a megfoghatatlant, ami kiemelt bennünket az élővilágból. Tárlatunkon fotóművészek művei láthatóak az emberekről, a saját magukon viselt “isteni” jegyeikről.

Barlangrajzolók vagy művészek, megfigyelők és szüntelen kíváncsisággal bírók mutatják be a mai napig alkotásaikban az embert. Az embert, aki esendő, aki boldog, aki elgondolkozik vagy megnyílik az alkotó, jelen esetben a fotográfus lencséje előtt. Mert esetünkben erről van szó: a fotográfusnak egyfajta lélekbúvárként szinte le kell vetkeztetnie az alanyát, s meg kell mutatnia belőle azt, amitől emberi az ember.
 
Nem véletlen, hogy a kiállítás alcímében a 2016-ban elhunyt világhírű alkotóra, Tóth Istvánra utalunk, hisz neki sikerült elénk tárni a megfoghatatlant.
 
Tóth István a klasszikus fotográfia egyik utolsó mestere volt, rendkívüli szakmai tudás, kompozíciós érzék teszi összetéveszthetetlenné képeit. Legsikeresebb portréja a Nehéz út volt, mely saját életének is szimbólumává vált. Páratlan kitartással juttatta el kollekcióit Ceglédről a világ valamennyi kontinensére: 52 országban több mint 2200 kiállításon bemutatott műveiért 327 díjjal jutalmazták, 1980-ban New Yorkban az Évszázad kiváló fotóművésze címet is megkapta.
 
A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának tisztelgő kiállítása ez, amely a művésznek, Tóth Istvánnak és művészeti hitvallásán keresztül az embernek állított emléket. A kortárs fotográfusok művei mellett apa-fia kiállítás is megvalósult, hiszen Tóth István és fia, Apáti-Tóth Sándor művei is a falakra kerülnek.
 
Kiállító fotóművészek:
 
Apáti-Tóth Sándor, Baricz Kati, Berényi Gyula, Bécsi Imre, Chochol Károly, Csordás Gábor, Czimbal Gyula, Dömötör Mihály, Fekete István, Gál András, Hupján Attila, Ilku János, Izápi Laura, Juhász László, Kanyó Ferenc, Kozák Albert, Láng-Miticzky András, Máthé András, Módos Gábor, Molnár Ferenc, Molnár István Géza, Murvai Ervin, Papp Elek, Pethő Bertalan, Radnótzi Zsuzsa, S. Faragó Gyöngyi, Siklós Péter, Tobischka Gabriella, Török János, Urbán Ádám, Vajda János, Zsila Sándor

Nyitva tartás naponta 10-18 óráig
A kiállítás megtekinthető 2018. szeptember 30-ig.


 HELYSZÍN Klebelsberg Kultúrkúria
 CÍM 1028 Budapest, Templom utca 2-10.
TÉRKÉP
 TELEFON (1) 392 0860
 KAPCSOLAT Bábics Anita
babics.anitakulturkuria.hu
www.kulturkuria.hu
KERESŐSZÓ
MAOE, fotókiállítás, Klebelsberg, Kultúrkúria, Tóth István, Isten képére teremtve
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.