zene

Szent Máté Napi XII. Fúvószenekari Fesztivál

2018. szeptember 15 16 17 18 19 20 21 22 23
 IDŐPONT 16:00
 HELYSZÍN Szent István tér
 CÍM 1051 Budapest, Szent István tér 1.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete szervezésében.A rendezvényen a Pénzügyőr Zenekar, valamint az elmúlt évek hagyománya alapján a Katasztrófavédelem Központi Zenekara, a Magyar Honvédség Budapest Helyőrség Zenekara és a Készenléti Rendőrség Zenekara vesz részt.

A Pénzügyőr Zenekar
A Pénzügyőr Zenekar 1942-ben alakult hivatásos együttessé az addig kedvtelésből együtt muzsikáló pénzügyőrökből. Azóta Magyarország egyik legjobb fúvószenekarává vált, amit a szakma elismerése és a zenerajongók visszajelzései is igazolnak.

A Pénzügyőr Zenekar a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete szervezeti egységeként működik. A jelenleg 33 fős zenekart Kapi-Horváth Ferenc ezredes, vezető karmester és Nyers Alex alezredes, karmester irányítja.

A zenekar a fellépéseken rendszeresen bizonyítja sokoldalúságát és „többműfajúságát”. Hangversenyeken és térzenéken a teljes zenekar szerepel koncertfúvószenekari összeállításban. A hagyományos magyar, cseh, német fúvósindulók mellett szimfonikus, opera-, operett- és musicalátiratokat, kortárs magyar és külföldi fúvószenét, valamint tradicionális és modern könnyűzenét is műsorára tűz. A nagyzenekari formáció mellett, a többféle kamarazenei összeállítás, valamint a szalonzenekar és a Big Band együttes is kiveszi a részét az évi átlagosan százötven fellépésből.
A folyamatosan új elemekkel bővülő, látványos gyepshow-program (alakzatok zenekar általi megformálásával egybekötött bemutató) felvonulások, katonazenekari fesztiválok alkalmával mindig nagy közönségsikert arat.
 HELYSZÍN Szent István tér
 CÍM 1051 Budapest, Szent István tér 1.
TÉRKÉP
KERESŐSZÓ
Szent, Máté, XII., fúvószenekar, zene, nemzeti, pénzügyőr, Szent István, Budapest, tér, kortárs, magyar, Kapi-Horváth Ferenc
Impresszum Adatkezelési szabályzat Ars Sacra © Minden jog fenntartva.